Shihan Camilla Bolin 5:e Dan

”Jag började träna karate som 13-åring och klubben jag började i var Huskvarna Kyokushin Karate. Min första tävling åkte jag på som 14-åring. Tävlingskarriären fortsatte och 1992 blev jag uttagen i Swedish Karate Kyokushinkais landslag i ’klickers’. Efter 10 år insåg jag att man inte blir yngre och la tävlingskarriären på hyllan. Det blev EM-guld (ind. – 94), silver och brons enligt ovan, samt ett guld i British Open (ind. -92). Jag började även tävla i Kata – 93. Där blev det ett EM-brons – 93, sen har jag landat som 4:a, 5:a och 6:a innan karriären var över.

Efter att ha tränat extra hårt och fokuserat under ett års tid, tog jag mitt Shodan -91 (svart bälte 1:a dan), en gradering som jag också kommer ihåg som om den vore igår. 1993 tog jag Nidan (2:a dan) och -97 tog jag Sandan (3:e dan), en fantastisk känsla. Vid graderingen som hölls i samband med EM i Bulgarien 2003 lyckades jag gradera till Yondan (4:e dan). 2011 graderade jag till graden Godan (5:e dan).

Efter hand som jag har flyttat runt har jag tränat med Stockholms Kyokushin, Oyama Karate Kai och IF Skövde KK men är sedan år 2000 tillbaka hos Stockholms Kyokushin och Shihan Fitkin. Shihan Fitkin har för övrigt en stor del i min karate karriär då han instruerat och inspirerat mig ända från början. Han var ofta i Huskvarna och höll läger och jag kan inte komma ihåg att jag missade ett enda”.

Osu
Shihan Camilla