Shihan Brian Fitkin 8:e Dan

Chefsinstruktör på Stockholms Kyokushin är Shihan Brian Fitkin, en engelsman med mycket erfarenhet och många meriter. Shihan föddes i London och började träna karate 1965 på en klubb i södra London. Han tränade mycket och hårt och inledde sin tävlingskarriär redan som 10:e kyu genom att placera sig på 2:a plats i Brittiska Juniormästerskapet.

1967, när han ännu bara hade graden 6:e kyu var han kapten för det Brittiska laget som vann EM i London och samma år kom han på 2:a plats i British Open Lagmästerskap. Under 1967 vann han också Open British Championship individuellt. Efter en skada i början av 1968 kom Shihan igen och vann Open English Championship individuellt och i Lag.

1969 reste Shihan till Japan för att träna för Sosai Mas Oyama. Han tränade varje dag, ibland så ofta som tre gånger per dag och i slutet av det år som han bodde i Japan blev han tilldelad en utmärkelse för att ha tränat fler timmar än någon annan.

Shihan deltog även i det första All-Japan Open Full-Contact Championship men blev diskvalificerad i kvarts-finalen. När han lämnade Japan hade han förvärvat graden Sandan (3:e dan).

Under 1971 reste Shihan runt i Europa och instruerade vid många olika klubbar och 1974 flyttade han till Sverige för att instruera vid Stockholms Karate Kai. 1975 vann det Brittiska laget, som Shihan tävlade för, VM i USA och slog Japan i finalen. 1976 blev det svårare att hinna med att tävla p.g.a. aktiviteter på hemmaplan, men vid EM i Iran vann han både den individuella tävlingen och lagtävlingen! Shihan bestämde sig för att detta var sista året som han tävlande och har efter det koncentrerat sig på att instruera vid sin egen klubb i Stockholm. Han har genom åren fått fram många nya framgångsrika mästare.

Shihan Fitkin är även medlem av World Karate Organisation Shinkyokushin Tekniska kommitté samt Graderingskommittén.